Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Уникално вкусни еклери със сладкарски крем

Уникално вкусни еклери със сладкарски крем

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Уникално вкусни еклери със сладкарски крем
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • Парено тесто
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • Сладкарски крем
  • прясно мляко - 330 мл
  • захар - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 1/4 с.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • масло - няколко с.л.
  • Глазура
  • шоколад - 1 бр. млечен
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема в купа се разбиват яйцето, брашното и около кафена чашка от млякото. Останалото мляко се слага със захарта на котлона. Когато заври се отмества и на тънка струйка се прибавя от разбитата смес.

Отново се слага на котлона и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Отстранява се от котлона.

След като кремът леко се поохлади се прибавя нарязаното на парченца масло и ванилиите. Разбърква се и се охлажда напълно.

Водата, олиото, сол и захар се слагат в съд с незалепващо покритие на котлона. Когато заври се слага всичкото брашно. Разбърква се непрекъснато, до отлепване от съда и събиране на топка. След това се прехвърля в купа, оставя се за около 5 минути да се охлади и се прибавят едно по едно яйцата.

Разбърква се до гладка и лъскава смес. С помощга на чаена лъжица се загребва от сместа и с пръст се избутва на хартия за печене в тавата на фурната, на разстояние едно от друго.

Ако има връхчета от тестото, се заглаждат с намокрен пръст, за да не загарят по време на печенето. Пекат се в предварително загрята фурна на 240 градуса за около 30-35 минути.

Вратата на фурната не се отваря по време на печене. След като са изпечени, не се изваждат веднага, за да не спаднат.

С помощта на назъбен нож се отрязват капачетата на всички еклери, но не докрая. Във всеки еклер се слага от крема, около супена лъжица.

За глазурата шоколадът се разтопява на водна баня, прибавя се олиото и се разбърква. Всеки еклер се топва в шоколада и се нарежда на поднос за сервиране.

Получават се 20 броя мини еклера с уникален вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: