gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за Торта»Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)

Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)
Снимка: marcheva14
1 / 4
14/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
"Преди да стигнете до вкусните еклерчета, трябва да се научите как се прави Основен сладкарски крем Патисери"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставят жълтъците и захарта, разбъркват се с телена бъркалка. Добавят се 50 мл прясно мляко, царевичното нишесте, разбърква се.

В тенджера се излива прясното мляко и се поставя на умерен котлон да се сгорещи до точка на кипне.

Сваля се от котлона и на струйка се прибавя към жълтъчната смес при непрекъснато разбъркване с миксер на слаба степен.

След като е прибавено изцяло млякото, сместа се връща на котлона и се сварява крем при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка, докато се сгъсти.

Сваля се от котлона, прибавя се ванилията екстракт, лимоновата кора и маслото на кубчета. Разбърква се до стопяването му.

Готовият крем се покрива със свежо фолио плътно, за да не образува кора.

Охлажда се напълно.

Преди да се ползва, се разбива отново с миксер на висока скорост, докато стане отново пухкав.

Крем Патисери е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем.

Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: