Гювечета със свинско

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Гювечета със свинско
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"За онези, които не пропускат да хапнат вкусно свинско месце - гювечета със свинско"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр.
  • домати - 400 г от буркан
  • моркови - 1 бр.
  • сирене - 300 г
  • извара - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • маслини - 7 - 8 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте свинските пържоли със сол. Изпечете ги на тиган, докато са още топли овкусете с кимион, червен пипер, черен пипер и чубрица.

След като изстинат нарежете на кубчета и разпределете на дъното на 3 броя керамични гювечета. Отгоре залейте с доматите.

Настържете моркова на едро ренде и го прибавете, върху него нарежете магданоза и прибавете заедно с маслините.

Разпределете изварата, нарежете сиренето на малки плочки и оформете с тях гнездо, в което чукнете по едно яйце.

Преди да сложите да печете с вилица пробийте жълтъка. Печете гювечетата на 220 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: