Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета с гъбки и кашкавал

Гювечета с гъбки и кашкавал

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Гювечета с гъбки и кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
23/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Гювечетата с гъбки и кашкавал са наистина много апетитни и ароматни"

Необходими Продукти

  • сирене - 100 г саламурено
  • топено сирене - 100 г с шунка
  • топено сирене - 100 г с гъби
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 4 бр.
  • домати - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на самите гювечета слагаме малко от маслото и плочка от саламуреното сирене.

Върху него поставяме резен от домата.

Поръсваме с чубрица.

Отгоре върху доматения резен поставяме всички топени сирена, нарязани на плочки.

Отново резен домат и поръсваме с чубрица.

Върху тях нарязваме кашкавал. Почистваме гъбите и тях нарязваме на четири и поставяме отгоре.

Чукваме отгоре по едно яйце, поръсваме отново с чубрица.

Поставяме капачето на гювечето и пъхаме във фурната ястието с гъби.

Печем до готовност на яйцето.

Гювечетата с гъбки и кашкавал са апетитни и ароматни. По желание може да добавите към тях домашна наденичка или друго по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: