Моята лековита пилешка супа с 20 съставки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
15/01/2019
"Точно 20 - нито повече, нито по-малко са съставките на тази вълшебна лековита пилешка супа "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 232
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на пилешкото месо има два начина - или бутчето и бялото месо да се запържат в дълбока тенджера с малко мазнина с цел да се подсили пилешката супа и да се избегне препенването на бульона, или да се сварят на котлон до почти готовност, след което да се прецеди бульонът. Предпочетох да сваря пилешкото месо, като прецедих и запазих бульона. По избор е.

Зеленчуците се нарязват на кубчета. Доматът задължително се обелва, като се бланшира в вряща вода, като е разрязан от долната му страна на кръст. Изважда се, поставя се в купа със студена вода да се шокира и се обелва. Нарязва се на кубчета.

Почти готовото пилешко месо се накъсва на конци, като преди това се отстранява кожата, поставя се в тенджера с бульона, добавя се зехтин/олио, микс зърна от черен пипер, щипки мащерка, всички зеленчуци и се долива гореща вода. Поставя се на умерен котлон и се оставя, докато се сварят зеленчуците. Малко преди готовността им се прибавя топката фиде, оставя се за 5- 8 мин, докато се свари. Подправя се със сол.

В купа се приготвя застройката. Разбива се с вилица киселото мляко, жълтъците и наситнен магданоз.

Уравновесява се температурата на застройката с няколко черпака гореща супа при непрекъснато разбъркване. Излива се обратно в супата и разбъркването продължава още 5-10 мин, за да не се пресече, въпреки че когато се добавят само жълтъци, те не се пресичат, в повечето случаи виновник за пресичането на супата са белтъците.

Лековитата пилешка супа се сервира гореща.

Към всяка супа, която приготвям, обичам да има и малко картофче на кубчета, така че и тук добавих, това не променя вкусовете ѝ качества, по избор е и също така накрая, след като е напълно готова, винаги добавям и парче хубаво масло за още по-добър аромат.

За пилешкото месо съм ползвала 1 пилешко бутче с горната му част и парче хубаво бяло филе.

По идея на Петя Аргирова: https://uhaena.blogspot, com

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар