Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешки Бъбреци с чесън и лук

Агнешки Бъбреци с чесън и лук

РадинаРадина
Новак
273310
Агнешки Бъбреци с чесън и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Само така вече да ги правите агнешките бъбреци - с чесън и лук и да не забравите да ги поднесете с онова домашно вино, дето всички го обичат"

Необходими Продукти

  • агнешки бъбреци - 500 г
  • масло - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките бъбреци се режат наполовина и се изчистват.

Задушават се в горещото масло и им се слага сол и пипер.

Изваждат се от маслото и в същото масло задушаваме чесъна и лука. Прибавяме брашното и пържим до златисто.

Добавяме виното и малко хладка вода и кипваме соса.

Заливаме бъбречетата с готовия сос и поднасяме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: