Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус от нахут и печен пипер

Хумус от нахут и печен пипер

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Хумус от нахут и печен пипер
Снимка: Моника Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За почитателите на хумуса - вкусен вариант с печен пипер, който сме сигурни, че ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • нахут - 150 г
  • червени чушки - 3 - 4 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута за една нощ. На следващия ден сменете водата и го сварете до готовност.

След като изстине го обелете, за да стане по-хубава консистенция.

Докато варите нахута, измийте червените чушки и ги изпечете на котлона, задушете ги, за да се обелят по-лесно.

След като изстинат, ги обелете, нарежете ги на ситно и добавете към нахута.

Към тях прибавете наситнения чесън, зехтина, сусамовия тахан и сол на вкус.

Пасирайте до получаване на еднородна смес.

Нарежете магданоза на ситно и го добавете накрая към хумуса.

Поднесете хумуса с чушки гарниран със солени бисквити или крекери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: