Лозови сарми с булгур

16/01/2019
"Постни сарми, за каквито всеки може само да си мечтае "
Приготвяне40 мин.
Готвене140 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо695
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява олиото. Добавят се нарязаните на ситно: лук, праз, чесън и гъби и настърганите моркови. Задушават се за няколко минути. Към тях се добавя булгур, обърква се добре и се налива 400 мл зеленчуков бульон.

Отново се разбърква и се оставя да къкри на среден огън, докато се поеме течността. След като се сгъсти, плънката се овкусява със сол, черен и червен пипер.

Добавя се олио и се отстранява от котлона. Като изстине плънката за сармите, се овкусява с джоджен, чубрица и нарязан на дребно един домат. Сместа се разбърква добре и е готова.

Лозовите листа се разстилат и според големината им се слага по 1 с.л. или 1 ч.л. от плънката. Навиват се и се нареждат в гювеч. Поливат се с вода или бульон, така че да се покрият от течността.

Гювечът се слага в студена фурна и се пуска на 200°С и на вентилатор, да заври водата. След около 30 мин може да се намали на 120°С и да се остави цяла нощ да се пече или не се намаля и лозовите сарми се пекат около два часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар