Телешко с моркови и нахут

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Телешко с моркови и нахут
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Уникална комбинация - крехко телешко в компанията на моркови и нахут - заслужава си да го опитате"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • моркови - 4 бр.
  • нахут - 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • готварска сметана - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от жилите и го нарежете на малки хапки. Прехвърлете го в купа и го овкусете с 1 с.л. мед, соев сос, сол и черен пипер. Приберете го в хладилника за 30 мин.

За същото време накиснете нахута в гореща вода.

След това разтопете маслото в голям тиган и прехвърлете в него месото, нарязаните (по Ваш вкус) моркови и отцедения нахут. Разбъркайте и оставете на огъня за 15-20 мин.

Добавете нарязаните на кубченца кисели краставички, сметаната и щипка сол. Разбъркайте и задръжте на котлона за още 4-5 мин.

Прехвърлете телешкото в тава и го покрийте с алуминиево фолио.

Пъхнете го в предварително загрята на 250 градуса фурна за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: