Телешко с моркови и нахут

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20724450
16/01/2019
"Уникална комбинация - крехко телешко в компанията на моркови и нахут - заслужава си да го опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 081
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от жилите и го нарежете на малки хапки. Прехвърлете го в купа и го овкусете с 1 с.л. мед, соев сос, сол и черен пипер. Приберете го в хладилника за 30 мин.

За същото време накиснете нахута в гореща вода.

След това разтопете маслото в голям тиган и прехвърлете в него месото, нарязаните (по Ваш вкус) моркови и отцедения нахут. Разбъркайте и оставете на огъня за 15-20 мин.

Добавете нарязаните на кубченца кисели краставички, сметаната и щипка сол. Разбъркайте и задръжте на котлона за още 4-5 мин.

Прехвърлете телешкото в тава и го покрийте с алуминиево фолио.

Пъхнете го в предварително загрята на 250 градуса фурна за 30 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар