Гювече със заешко месо

Гювече със заешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 50 мл
  • червен пипер
  • заешко месо - 300 г
  • картофи - 1
  • моркови - 1
  • чушки - 1
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното заешко месо се слага в гювече. Полива се с 200 мл бяло вино. Нарязва се чушката на ситно.

Рендосва се един морков. Нарязват се ситно лукът и картофите. Миксът от зеленчуци се добавя в гювечето. Налива се вода - малко повече от половината гювече да е пълно.

Поръсва се с червен пипер и сол. Готви се на 200 градуса 1 час. Когато замирише приятно, гювечето със заешко се изважда и се добавя магданозът.

Готви се още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: