Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мраморен кейк с банани и фъстъци

Мраморен кейк с банани и фъстъци

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Една добра дума може да направи много, но добра дума и парче мраморен кекс с банан и фъстъци може да направи чудеса"

Необходими Продукти

  • За кейка
  • кафява захар - 275 г
  • яйца - 2 бр.
  • банани - 2 бр.
  • брашно - 290 г
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • масло - 145 г
  • фъстъци - 100 г (белени)
  • какао - 20 г
  • За гарниране
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • фъстъци - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, докато станат пухкави. Добавете канелата и джинджифила.

В друга купа смесете брашното с бакпулвера.

Обелете бананите, начупете ги на парчета в яйчената смес и намачкайте с вилица. Разбийте отново сместа с миксера.

Добавете поетапно брашното. Разбъркайте внимателно до хомогенност. Сипете разтопеното масло и разбъркайте финално.

Разделете готовата смес на две в две отделни купи. Към едната половина добавете какаото на прах и разбъркайте.

Намаслете и набрашнете форма за кейк с дупка в средата. Поръсете фъстъците на дъното на формата.

Изсипете част от бялата смес, после внимателно върху нея част от какаовата, редувайте смесите, докато свършат.

Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса за час.

Поръсете готовия мраморен кекс с пудра захар и поръсете с фъстъци.

Мраморният кейк с банани и фъстъци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: