Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мраморен кейк с банани и фъстъци

Мраморен кейк с банани и фъстъци

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Мраморен кейк с банани и фъстъци
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Една добра дума може да направи много, но добра дума и парче мраморен кекс с банан и фъстъци може да направи чудеса"

Необходими Продукти

  • За кейка
  • кафява захар - 275 г
  • яйца - 2 бр.
  • банани - 2 бр.
  • брашно - 290 г
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • масло - 145 г
  • фъстъци - 100 г (белени)
  • какао - 20 г
  • За гарниране
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • фъстъци - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, докато станат пухкави. Добавете канелата и джинджифила.

В друга купа смесете брашното с бакпулвера.

Обелете бананите, начупете ги на парчета в яйчената смес и намачкайте с вилица. Разбийте отново сместа с миксера.

Добавете поетапно брашното. Разбъркайте внимателно до хомогенност. Сипете разтопеното масло и разбъркайте финално.

Разделете готовата смес на две в две отделни купи. Към едната половина добавете какаото на прах и разбъркайте.

Намаслете и набрашнете форма за кейк с дупка в средата. Поръсете фъстъците на дъното на формата.

Изсипете част от бялата смес, после внимателно върху нея част от какаовата, редувайте смесите, докато свършат.

Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса за час.

Поръсете готовия мраморен кекс с пудра захар и поръсете с фъстъци.

Мраморният кейк с банани и фъстъци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: