Начин на приготвяне
Разтопете маслото. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, докато станат пухкави. Добавете канелата и джинджифила.
В друга купа смесете брашното с бакпулвера.
Обелете бананите, начупете ги на парчета в яйчената смес и намачкайте с вилица. Разбийте отново сместа с миксера.
Добавете поетапно брашното. Разбъркайте внимателно до хомогенност. Сипете разтопеното масло и разбъркайте финално.
Разделете готовата смес на две в две отделни купи. Към едната половина добавете какаото на прах и разбъркайте.
Намаслете и набрашнете форма за кейк с дупка в средата. Поръсете фъстъците на дъното на формата.
Изсипете част от бялата смес, после внимателно върху нея част от какаовата, редувайте смесите, докато свършат.
Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса за час.
Поръсете готовия мраморен кекс с пудра захар и поръсете с фъстъци.
Мраморният кейк с банани и фъстъци е готов.