Миди с пресен чесън

19/01/2019
"Отделете само няколко минутки, за да приготвите това уникално мезе с миди и пресен чесън "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 075
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • миди - 300 г бели пясъчни, донакс или други дребни (живи)
  • пресен чесън - 4 - 5 стръка
  • зехтин - 30 мл
  • сол - 1 щипка+ 1 с.л. за накисване на мидите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Поставете мидите в подсолена вода за 30 минути, за да изпуснат пясъка, който съдържат в черупките си. Отцедете и подсушете морските дарове.

2. Загрейте тиган с половината от зехтина и в него запържете накълцан пресния чесън.

3. В друг тиган сипете останалия зехтин, така че да се намазни цялата му повърхност. Щом се загрее добре, сложете мидите и разклащайте периодично, докато всички се отворят - около 2 минутки.

По желание посолете.

4. Прехвърлете морските дарове в плато и отгоре разпределете пресния чесън.

Поднесете мидите на тиган с чаша бяло вино.

Добър апетит.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар