Миди с пресен чесън

19/01/2019
"Отделете само няколко минутки, за да приготвите това уникално мезе с миди и пресен чесън "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 680
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • миди - 300 г бели пясъчни, донакс или други дребни (живи)
  • пресен чесън - 4 - 5 стръка
  • зехтин - 30 мл
  • сол - 1 щипка+ 1 с.л. за накисване на мидите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Поставете мидите в подсолена вода за 30 минути, за да изпуснат пясъка, който съдържат в черупките си. Отцедете и подсушете морските дарове.

2. Загрейте тиган с половината от зехтина и в него запържете накълцан пресния чесън.

3. В друг тиган сипете останалия зехтин, така че да се намазни цялата му повърхност. Щом се загрее добре, сложете мидите и разклащайте периодично, докато всички се отворят - около 2 минутки.

По желание посолете.

4. Прехвърлете морските дарове в плато и отгоре разпределете пресния чесън.

Поднесете мидите на тиган с чаша бяло вино.

Добър апетит.

Подложна чиния с брокатен ефект ф33
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Подложна чиния с брокатен ефект ф33
8.49 лв.
Виж ››

Придайте стил и елегантност на трапезата с красива подложна чиния, върху която ще сервирате своите специалитети. Страхотно качество и дизайн. Може да избирате между 4 цвята. Подложната чиния с брокат ще спечели сърцето на всяко кухненско шкафче на мига - и вашето, разбира се.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар