Питка с крема сирене

20/01/2019
Ина
отИнаЧирак4016
"Вярваме, че в състезанието за най-вкусна питка на света, тази определено ще е сред печелившите "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо502
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопля се 100 мл прясно мляко и маята се разтваря в него със захарта, за да се активира, и се оставя за 10 минути на топло. През това време се разбиват яйцето, киселото мляко, прясното мляко и солта с две супени лъжици олио.

Постепенно се добавя брашното и се замесва меко тесто. Оставя се около половин час да втаса.

След това се разделя на две големи топки, от които едната се разделя на четири, а другата на пет части. Четирите части се разточват и намазват с разтопено масло, разбъркано с олио, и накрая с крема сирене.

Завиват се на рула и се режат през средата, след което се подреждат като слънце в намазнена тава. От другите пет части едната не се разточва, а с останалите се третират като първите четири и се подреждат между тях.

Последната част се поставя в средата и се намазва с остатъка от сместа от масло и олио.

Отгоре се поръсва с шарена сол и сминдух и се завива да почине.

Питката се пече на предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

След като се извади, питката с крема сирене се поръсва с вода и се завива с кърпа за около 15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар