Мераклийски крилца на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Мераклийски крилца на скара
Снимка: Зори
2 / 7
21/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Тези Мераклийски крилца на скара много бира пият, и вино пият, да не кажете, че не сме ви предупредили"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1, 2 кг
  • бира - 100 мл
  • сос терияки - 7 - 8 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • соев сос - 2 с.л. (или отново сос терияки)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се почистват, измиват и отцеждат в гевгир.

В чашка се смесва бирата и соса терияки. Взема се спринцовка с дебела игла и се напълва с маринатата от бира и сос терияки. С нея се инжектира всяко крилце на 3 - 4 места. Процедурата се повтаря, докато се инжектират всички крилца.

Така обработените крилца се прехвърлят в купа или тенджера.

След това крилцата се поръсват с черен пипер, червен пипер, разбъркват се хубаво и накрая се поливат със соевия сос и олиото. Съдът се похлупва и се прибира в хладилника да пренощува.

Маринованите по този начин пилешки крилца се изпичат на следващия ден на добре загрята скара. По време на печенето се мажат с отделилата се в съда марината, като се обръщат по няколко пъти от всички страни, докато хванат апетитен загар.

Приготвените по този начин пилешки крилца на скара са много вкусни - сочни и овкусени отвътре, апетитно изпечени от вън.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: