Начин на приготвяне
Крилцата се почистват, измиват и отцеждат в гевгир.
В чашка се смесва бирата и соса терияки. Взема се спринцовка с дебела игла и се напълва с маринатата от бира и сос терияки. С нея се инжектира всяко крилце на 3 - 4 места. Процедурата се повтаря, докато се инжектират всички крилца.
Така обработените крилца се прехвърлят в купа или тенджера.
След това крилцата се поръсват с черен пипер, червен пипер, разбъркват се хубаво и накрая се поливат със соевия сос и олиото. Съдът се похлупва и се прибира в хладилника да пренощува.
Маринованите по този начин пилешки крилца се изпичат на следващия ден на добре загрята скара. По време на печенето се мажат с отделилата се в съда марината, като се обръщат по няколко пъти от всички страни, докато хванат апетитен загар.
Приготвените по този начин пилешки крилца на скара са много вкусни - сочни и овкусени отвътре, апетитно изпечени от вън.
Добър апетит!