Навит лучник с риган и магданоз

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач19121449
21/01/2019
"Вълшебен аромат се носи от кухнята, аромат на прясно изпечен лучник с риган и магданоз "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. Добавете 2-те яйца, солта, захарта, прясното мляко и разтворената в 100 мл хладка вода мая.

Замесете меко тесто и го оставете да втасва до удвояване на обема.

Обелете кромида, нарежете го и го запържете до златисто. Добавете рендосания картоф и останалите продукти за плънката. Разбъркайте, задръжте за 2-3 мин и снемете от огъня.

Оставете да се охлади.

След като тестото втаса, го разточете на голяма правоъгълна кора с дебелина около 1 см. Отгоре разпределете плънката и навийте на руло. Прехвърлете го в добре намазнена тава и отново оставете да втаса (30-40 мин).

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете рулото с жълтък, поръсете със сусам и печете лучника до готовност (при мен 30-на мин).подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар