Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Навит лучник с риган и магданоз

Навит лучник с риган и магданоз

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689471
Навит лучник с риган и магданоз
Снимка: Ася Заевска
2 / 5
21/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Вълшебен аромат се носи от кухнята, аромат на прясно изпечен лучник с риган и магданоз"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • лук - 6 глави
  • олио - 4 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • картофи - 1 бр.
  • риган - 1 щипка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 600 - 650 г
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • мая - 1 пакетче (суха)
  • жълтъци - за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. Добавете 2-те яйца, солта, захарта, прясното мляко и разтворената в 100 мл хладка вода мая.

Замесете меко тесто и го оставете да втасва до удвояване на обема.

Обелете кромида, нарежете го и го запържете до златисто. Добавете рендосания картоф и останалите продукти за плънката. Разбъркайте, задръжте за 2-3 мин и снемете от огъня.

Оставете да се охлади.

След като тестото втаса, го разточете на голяма правоъгълна кора с дебелина около 1 см. Отгоре разпределете плънката и навийте на руло. Прехвърлете го в добре намазнена тава и отново оставете да втаса (30-40 мин).

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете рулото с жълтък, поръсете със сусам и печете лучника до готовност (при мен 30-на мин).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: