Пилешко с меден лук

Сготви с менСготви с мен
Новак
51226
Пилешко с меден лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Лесно е и много вкусно - две основателни причини още днес да приготвите Пилешко с меден лук"

Необходими Продукти

  • лук - 3 - 4 глави (зависи от големината им)
  • пилешко месо - около 400 г (гърди или бут)
  • моркови - 300 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • подправки на вкус
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • соев сос
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва (ако е бут, и се обезкостява), овкусява с подправките и соевия сос се и се оставя настрани.

Лукът се нарязва на шайби и със зехтина се запържва, докато омекне, добавя се медът и се бърка.

Морковите се нарязват на ивици и се добавя към лука, запържва се, докато поомекне, добавя се водата, слага се капакът и се оставя на слаб огън да изври водата.

След това се слага пилешкото (ако има нужда, се слага 1 с.л. захтин), добавя се сол на на вкус и се запържва всичко до готовност на месото.

По желание към пилешкото с лук може да добавите магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотно мезе стана!
31.12.2023 19:14