Начин на приготвяне
Срежете надлъжно на две всеки от патладжаните и отрежете дръжките им. Натъркайте със сол откъм срязаната страна и потопете във вода за 20-30 минути, след това изплакнете и подсушете.
Намазнете хубаво с олио дъното на тавичка и подредете зеленчука с разрязаната страна надолу.
Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или докато патладжаните омекнат добре и кожичката им отгоре леко се набръчка. Извадете от фурната и изчакайте леко да поизстинат.
През това време разбийте яйцата и към тях натрошете сиренето. Прибавете чесъна - фино настърган, и накълцания магданоз. Ако сиренето не е много солено, може да си добавите и малко сол.
Извадете вътрешността на патладжаните, без да стигате до кожата, оставяйки няколко милиметра. Накълцайте меката сърцевина и я добавете към плънката.
Напълнете всяка половинка патладжан с плънка и изпечете, докато яйцето стегне и се получи златист загар.
След като извадите пълнените патладжани от фурната слепете две по две половинките.
Поръсете с още свеж магданоз и поднесете топли вашите пълнени патладжани с яйца и сирене.
Добър апетит!