Ветрило от свински врат с Гауда

22/01/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай133760
"Когато едно ветрило не носи прохлада, а нажежава страстите, това със сигурност е Ветрило от свински врат с Гауда "
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 530
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим разрези около 2 см. на месото, като гледаме да не режем до края.

В съд разбиваме добре течните съставки за маринатата. Поливаме обилно месото навсякъде с получената смес. После обтриваме също навсякъде с подправките. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 24 часа.

Маринованото месо преместваме в тава, която предварително сме покрили с алуминиево фолио, като оставим част навън, за да можем после да завием ветрилото.

Във всеки разрез слагаме по 2 резена топено сирене, по 1 резен Гауда, по 1 резен Моцарела, кръгчета от червената и зелена чушка и кръгчета домат. Заливаме с марината. Завиваме добре готовото руло от всички краища.

Печем на 250 градуса един час. След това намаляваме фурната на 200 градуса и печем още един час.

След това махаме фолиото, обливаме с получения сос и запичаме за 10-15 минути до образуването на препечена коричка.

Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар