Солен кекс с царевица

Сготви с менСготви с мен
Новак
5
11
25
14
23/01/2019
"Това е от онези специални кексове, които може да хапвате сутрин, обед и вечер и все ще са подходящи и вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо987
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата ги разбиваме (с миксер, пасатор или вилица), добавя се бакпулверът и млякото и се разбърква.

Нарязва се колбасът и киселите краставички на ситно, настъргва се кашкавалът, сиренето или се натрошава, или се настъргва.

Всичко се добавя към яйчената смес, обърква се всичко, добавя се сол (на вкус, слагам 1 щипка, но ако сиренето Ви е солено, препоръчвам да не слагате сол), чубрица и се добавя брашното до получаване на гъста каша ( слагам пълнозърнесто и пшенично брашно).

Намазва се тавичката с масло, поръсва се с брашно, изсипва се сместа за соления кекс и се пече на 180-200°C.

Добър Апетит!

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар