Козунак в хлебопекарната Разкош

23/01/2019
"Забравете за стоте удряния в масата, най-вкусният козунак се прави само с едно натискане на копчето - вижте как "
Приготвяне10 мин.
Готвене200 мин.
Общо210 мин.
Сготви+1 точка
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161 749
  • Преглеждания за месеца344
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

  • краве масло - 100 г разтопено
  • прясно мляко - 65 мл топло
  • мая - 22 г прясна (разтваря се в прясното мляко)
  • яйца - 2 бр.+ 1 белтък разбити
  • брашно - 420 г
  • захар - 100 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • ванилия - 2
  • лимонова кора - от 1/2 лимон, настъргана (слага се при сигнала)
  • за отгоре
  • жълтък - останалият 1
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • захар - кристална + няколко капки вода за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно! Рецептата е много точна и трябва да се изпълни без да добавяте още захар, брашно или друго, в противен случай рискувате резултатът да не е добър.

Вместо прясна мая може да използвате или 1 пакетче (7 г) суха мая в брашното.

Продуктите се слагат в контейнера в реда, в който са написани.

Пече се на програмата за козунак (3 ч. и 17 мин), грамаж 750, изпичане H.

Който няма програма Козунак, да пече на Сладък хляб. Преди да започне последното втасване (80 минути след началото на програмата и някъде 2 часа до края и), тестото за козунак се вади и се сплита.

Връща се в контейнера и се намазва с разбития жълтък + 1 с.л. прясно мляко и се поръсва с кристалната захар.

След това продължавате програмата.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Тотка Тенева
Тотка Тенева
27.04.2019 18:56
Козунака стана страхотен! Подозирах, че няма да е много сладък и го сплетох със мармалад от шипки! И конци има, чудесно се изпече и е много нежен! Ще правя втора доза с шоколад и съм в очакване за още по страхотен резултат! Изключително, благодаря за рецептата!
1
0
Цвети Хаджипеткова
Благодаря, и аз се радвам, че ви е харесал:).
0
0
Виолета Йорданова
Моята пече от 750гр до 1250гр
0
0
Виолета Йорданова
Здравейте, за голяма хлебопекарна трябва ли да удвоя дозата
1
0
Цвети Хаджипеткова
Според мен доза и половина ще е по-добре за вашата машина.
0
0