Козунак в хлебопекарната Разкош

23/01/2019
"Забравете за стоте удряния в масата, най-вкусният козунак се прави само с едно натискане на копчето - вижте как "
Приготвяне10 мин.
Готвене200 мин.
Общо210 мин.
Сготви+1 точка
52 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо253 071
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена52

Необходими Съставки

  • краве масло - 100 г разтопено
  • прясно мляко - 65 мл топло
  • мая - 22 г прясна (разтваря се в прясното мляко)
  • яйца - 2 бр.+ 1 белтък разбити
  • брашно - 420 г
  • захар - 100 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • ванилия - 2
  • лимонова кора - от 1/2 лимон, настъргана (слага се при сигнала)
  • за отгоре
  • жълтък - останалият 1
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • захар - кристална + няколко капки вода за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно! Рецептата е много точна и трябва да се изпълни без да добавяте още захар, брашно или друго, в противен случай рискувате резултатът да не е добър.

Вместо прясна мая може да използвате или 1 пакетче (7 г) суха мая в брашното.

Продуктите се слагат в контейнера в реда, в който са написани.

Пече се на програмата за козунак (3 ч. и 17 мин), грамаж 750, изпичане H.

Който няма програма Козунак, да пече на Сладък хляб. Преди да започне последното втасване (80 минути след началото на програмата и някъде 2 часа до края и), тестото за козунак се вади и се сплита.

Връща се в контейнера и се намазва с разбития жълтък + 1 с.л. прясно мляко и се поръсва с кристалната захар.

След това продължавате програмата.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Здравка Ангелова
Вчера го направих за втори път, станана върховен - вкус, конци ...Мечта!!! Благодаря за рецептата и Светли празници !!!
2
0
Svetlana Iordanova
Svetlana Iordanova
16.04.2020 16:29
Вчера направих този козунак перфектен, ноооо истървах времето кога трябва да го оплета и стана с формата на хляб но беше много вкусен
0
0
NANI
NANI
11.04.2020 10:27
Здравейте, искам да направя вашия козунак, но моята хлебопекарна започва да пече след 45-тата минута на програма сладък хляб. Това означава ли че трябва да го изкарам на 25-тата примерно и да го сплета? И при вас степен Н на какво отговаря? Благодаря за рецептата.
13
0