Козунак в хлебопекарната Разкош

23/01/2019
"Забравете за стоте удряния в масата, най-вкусният козунак се прави само с едно натискане на копчето - вижте как "
Приготвяне10 мин.
Готвене200 мин.
Общо210 мин.
Сготви+1 точки
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 978
  • Преглеждания за месеца39330
  • Преглеждания за седмицата2756
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

  • краве масло - 100 г разтопено
  • прясно мляко - 65 мл топло
  • мая - 22 г прясна (разтваря се в прясното мляко)
  • яйца - 2 бр.+ 1 белтък разбити
  • брашно - 420 г
  • захар - 100 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • ванилия - 2
  • лимонова кора - от 1/2 лимон, настъргана (слага се при сигнала)
  • за отгоре
  • жълтък - останалият 1
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • захар - кристална + няколко капки вода за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно! Рецептата е много точна и трябва да се изпълни без да добавяте още захар, брашно или друго, в противен случай рискувате резултатът да не е добър.

Вместо прясна мая може да използвате или 1 пакетче (7 г) суха мая в брашното.

Продуктите се слагат в контейнера в реда, в който са написани.

Пече се на програмата за козунак (3 ч. и 17 мин), грамаж 750, изпичане H.

Който няма програма Козунак, да пече на Сладък хляб. Преди да започне последното втасване (80 минути след началото на програмата и някъде 2 часа до края и), тестото за козунак се вади и се сплита.

Връща се в контейнера и се намазва с разбития жълтък + 1 с.л. прясно мляко и се поръсва с кристалната захар.

След това продължавате програмата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цвети Хаджипеткова
Козунакът не е много сладък, затова ако обичате по-сладък може да добавите 1 или 2 с.л. течен подсладител, но не и повече захар, защото тя възпрепятства втасването.
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв