Начин на приготвяне
В една купа слагаме само жълтъците от яйцата, а в друга белтъците. Разбъркваме ги много добре. Към всяка купа добавяме по половин чаена чаша захар и ги разбъркваме.
Към жълтъците добавяме половин кафена чаша олио, половин кафена чаша вода и една чаена чаша брашно, бакпулвер и разбъркваме добре.
Към тази смес добавяме половината от шоколада, начупен на малки парченца.
Накрая добавяме и сместа от купата с белтъци и захар, разбъркваме добре.
В намаслена тавичка изсипваме половината от сместа и поръсваме обилно с какао, настъргваме на ренде другата част от шоколада и заливаме отгоре с останалата смес.
Слагаме в предварително загрята фурна и печем до готовност.
С клечка за зъби можем да проверим кога кексът е готов. Когато набодем с клечката, по нея не трябва да оставя нищо-тогава кексът е напълно готов.
Когато го извадим може да се поръси с пудра захар.