Начин на приготвяне
Обелете портокалите заедно с бялата част. В купа ги нарежете на малки парченца и ги почистете от семките. Добавете обелените и нарязани на ситно ябълки.
Сипете едната чаша захар, разбъркайте и приберете в хладилник за 30 минути.
Разбийте яйцата с останалата захар и олиото. Добавете брашното объркано с бакпулвера и разбъркайте.
Прибавете плодовете със сока, който са пуснали, шоколадовите пръчици, орехите, нарязаните кайсии и отново разбъркайте. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена форма.
Печете сладкиша в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 50 минути, като накрая може да покриете с фолио. Извадете и оставете да изстине.
За глазурата смесете пудрата захар с водата, прибавете крема сиренето и разбийте с миксер. Ако се получи много гъсто, може да добавите още малко вода. С този сос залейте изстиналия плодов сладкиш.