Свински джолан с кисело зеле на фурна

24/01/2019
"Дали заради джоланът зелето е по-вкусно или заради зелето джоланът е по-крехък няма никакво значение, важното е, че в комбинация са просто неустоими "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 439
  • Преглеждания за месеца717
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.5 кг джолан
  • кисело зеле - 1 зелка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • олио
  • сол
  • вода
  • червен пипер - лют за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле, объркайте го с черен и червен пипер, както и кимион на вкус. Сложете в подходяща тава и полейте с олио.

Отгоре поставете свинските джоланчета, натрити от всички страни с черен, червен пипер кимион.

Налейте малко водичка или зелев сок и печете около 1 час в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Намалете градусите и печете още около 1 - 1.5 часа до пълна готовност на месото и оставяне на зелето само на мазнина.

Преди поднасяне по желание поръсете с едно смлян лют пипер. Да ви е вкусно!

Източник: Бисерка Йосифова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар