Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото месо. Слагаме го в тенджерка, наливаме вода (2 л.приблизително) и слагаме да се свари, като внимателно с лъжица обираме образувалата се на повърхността на бульона пяна.
Когато се свари месото, изваждаме от бульона (който запазваме). Оставяме месото да се охлажда, а във врящия бульон слагаме почистен и нарязан лук (1 бр.) и моркови (2 бр.). Ръсваме куркума, джинджифил, черен пипер и чубрица.
Прибавяме и кубче пилешки бульон и краве масло. Измиваме ориза в няколко води и слагаме и него в бульона.
Варим, докато всички продукти омекнат, като при необходимост доливаме топла вода и после прибавяме и почистеното от костите пилешко месо.
Преди да свалим супата от котлона, ръсваме нарязан ситно магданоз (пресен или сушен).
Застройваме супата. Смесваме яйце (1 бр.), кисело мляко (3-4 с.л.) и няколко капки сок от лимон, към които прибавяме по малко от горещата супа и тогава изливаме застройката в цялото количество супа.
Сервираме пилешката супа гореща и с още сок от лимон.