Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Каши»Вкусна каша с пилешко и гъби

Вкусна каша с пилешко и гъби

Вкусна каша с пилешко и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
29/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Знаете ли, че най-вкусното на кашата е онова, което остава на дъното на чинията, непременно да го отопите с хляб"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • масло - 80 г
  • брашно - 4 с.л.
  • пилешки бульон - 1 1/2 л
  • зеленчуков бульон
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете и обезкостете пилешките бутчета. Отстранете кожата и костите. Прецедете бульона и добавете кубчето зеленчуков бульон, като разбъркате, за да се разтвори.

Измийте и обелете гъбите. Подсушете ги и ги нарежете на филийки.

Загрейте маслото и запържете гъбите до златисто.

Отстранете гъбите от маслото. Към останалото масло, добавете брашното и при непрекъснато бъркане го запържете до златисто. На тънка струйка налейте топлия бульон.

Продължете с бъркането, за да не допуснете да се образуват бучки. Върнете гъбите и пилешките късчета в кашата. Овкусете със сол.

Бъркайте до сгъстяване /желаната гъстота зависи от вас/. Поръсете с млян черен пипер.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: