Начин на приготвяне
Предварително сварете и обезкостете пилешките бутчета. Отстранете кожата и костите. Прецедете бульона и добавете кубчето зеленчуков бульон, като разбъркате, за да се разтвори.
Измийте и обелете гъбите. Подсушете ги и ги нарежете на филийки.
Загрейте маслото и запържете гъбите до златисто.
Отстранете гъбите от маслото. Към останалото масло, добавете брашното и при непрекъснато бъркане го запържете до златисто. На тънка струйка налейте топлия бульон.
Продължете с бъркането, за да не допуснете да се образуват бучки. Върнете гъбите и пилешките късчета в кашата. Овкусете със сол.
Бъркайте до сгъстяване /желаната гъстота зависи от вас/. Поръсете с млян черен пипер.
Добър апетит!