Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Пушено свинско с нахут в гювечета

Пушено свинско с нахут в гювечета

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пушено свинско с нахут в гювечета
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Порция наслада с аромат на пушено свинско за всеки"

Необходими Продукти

  • нахут - 700 г (сварен) или от консерва
  • пушено свинско месо - 600 г (може и пушени ребра, но обезкостени)
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 2 бр. или ½ буркан стерилизирани домати
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме лука на едро, морковите, доматите и чушките почистваме и нарязваме на кубчета. Запържваме в горещия зехтин лука, морковите, червената и зелената чушка.

Прибавяме накиснатия от вечерта и сварен нахут (или стерилизиран от буркан). Разбърква се всичко хубаво, прибавя се брашното и червения пипер и също леко се запържват.

Слагат се и доматите и подправките (джоджен, майорана и черен пипер) и накрая обезкостеното свинско. Посолява се на вкус.

Цялата смес се прехвърля равномерно в 4 броя гювечета. Добавяме по 1/4 ч.ч. вода (или водата от нахута, ако ползвате от буркан) във всяко гювече, захлупваме с капачетата и печем на 180 градуса на средна решетка за около половин час.

Оставяме леко да изстинат и по желание поръсваме с лют червен пипер при поднасянето.

Пушеното свинско с нахут в гювечета е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: