Баница с праз, извара и сирене

25/01/2019
Дарина Иванова
отДарина ИвановаЧирак20510461
"Не може да и устоите - никой не може да устои на класическата българска баница с праз, сирене и извара "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо499
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на шайби и го задушете с малко вода на тиган докато омекне. През това време разбийте 3 яйца с миксера. Към добре разбитите яйца добавете сиренето, като го натрошите, и изварата. Разбъркайте добре с вилица.

В киселото мляко добавете содата и разбъркайте докато шупне. Добре е да сте изкарали киселото мляко предварително от хладилника, за да шупне по-бързо. След като е шупнала изсипете киселото мляко при яйцата и разбъркайте.

Двете смеси са готови, време е да сглобите празеника. Вземете 3 бр. кори, върху тях изсипете и разпределете 2-3 с.л. праз и 2-3 с.л. от яйчената смес.

Завийте на руло и поставете в тавичка с незалепващо дъно. След като завиете и останалите кори ги оформете като вита баница.

Отгоре разпределете маслото на малки кубчета. Разбийте останалото яйце и намажете с него преди да пъхнете във фурната.

Печете баницата на 200 градуса за около 50-60минути. След като е готова напръскайте с малко вода и задушете под хавлия.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Геновева
Геновева
26.01.2019 14:19
Много любима вкъщи!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв