Пухкави блини

26/01/2019
"Нарушете традицията и вместо палачинки изненадайте децата с уникално вкусни и пухкави блини "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 066
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта в леко затопленото прясно мляко. Покрийте с кърпа и оставете за 7-8 минути да шупне.

Отделно разбийте яйцата със киселото мляко и сипете в купата към шупналата мая.

Към течната смес пресейте брашното със солта и разбъркайте хубаво до еднородна пухкава смес, без бучки.

Покрийте купата отново с кърпа и оставете да бухне за 30-40 минути.

Загрейте малък тиган с незалепващо дъно и намазнен с олио (умерен огън) Сипвайте по черпаче от сместта и печете до приятен загар от двете страни всяка блина.

По желание може да намазвате с разтопено масло, след като извадите от тигана готовите блини. И без да го правите те ще остават меки и пухкави, а и олиото ги прави така или иначе мазнички, но все пак е въпрос на вкус.

Поднесете като закуска или десерт със сладко по избор, мед или сирене.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Banshi
Banshi
27.01.2019 00:09
блин (существительное)
Существительное, неодушевлённое, мужской род !!!!!!!
0
4
Йорданка Ковачева
Простете, това е сайт за готварство, не за уроци по руски език :)
6
1