Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди

Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Снимка: Марияна
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Сочни изкушения за лакомници, които знаят, че кафето не се пие само със захар, но и с парче сиропиран ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч
  • яйца - 4 бр. големи
  • ябълки - 3 бр. ч.ч с връх нарязани на дребно
  • ванилия - 2 прахчета
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • стафиди - 1 шепа златни
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • сок от компот - 1 ч.ч. от круши
  • брашно - за набрашняване
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна тампература. Обелваме и почистваме, после и нарязваме на малки кубченца ябълките.

Относително е количеството ябълки-зависи от големината им. Нужни са ни 3 ч.ч. пълни с връх, нарязани на дребно.

В купа слагаме яйцата, ванилиите и захарта и ги разбиваме с миксер много добре. После слагаме олиото и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното със сито.

Слагаме към брашното бакпулвера и объркваме двете съставки. Добавяме на части брашното и продължаваме да разбиваме с миксера до гладка гъста смес, светла на цвят.

Най-накрая слагаме ябълките и златни стафиди, и объркваме с голяма лъжица. Намазваме тавата с диаметър 26 см. с олио и набрашняваме.

Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Печем около 45 мин.

Слагаме 1/3 ч.ч захар и 1 ч.ч сок от компот от круши в тенджерка на котлона, загряваме докато се стопи захарта и го дърпаме.

Изпечения ябълков сладкиш вадим от фурната и поръсваме със супена лъжица от студения захарен сироп. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: