Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Безглутенови меденки с лешници и боровинки

Безглутенови меденки с лешници и боровинки

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Безглутенови меденки с лешници и боровинки
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни меденки за всички, които обичат да си похапват, но страдат от непоносимост към глутена"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - около 2 ч.ч.
  • лешници - 1 ч.ч. смлени
  • боровинки - 1 ч.ч. сушени, червени
  • яйца - 5 бр. размер М
  • мед - 1 ч.ч. пчелен
  • олио - ½ ч.ч. слънчогледово
  • канела - 2 ч.л. на прах или екстракт от канела
  • карамфил - 1 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделят се белтъците и жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с меда, олиото, лешниците, боровинките, канелата, карамфила и 1 ч.ч. брашно.

С внимателно разбъркване се добавят белтъците и още брашно до получаване на полутвърдо тесто.

Разточва се на дебелина около 1 см. Със стъклена чаша или подходящи формички се оформят меденки.

Пекат се 25 – 30 мин. на 180 градуса. Сладки, страхотни за хора с глутенова непоносимост!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: