Печено свинско с ориз и картофи

27/01/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914056
"Признайте си, каквито и специалитети да опитате, винаги с удоволствие ще хапвате любимото на малки и големи печено свинско с ориз "
Приготвяне60 мин.
Готвене55 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късове, праза на тънки кръгчета, а картофите на кубчета. Сварете месото в подсолена вода за около 30 мин. като отстраните пяната. При готовност извадете месото и отцедете.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона и запържете праза за около 5 мин. като разбърквате. Добавете нарязаните на кубчета картофи и измития ориз. Запържете още за около 5 мин. Овкусете със сол и черен пипер.

Прибавете месото и пържете още за около 5 мин. Сипете ястието в тава за печене и добавете запазения свински бульон.

Сложете тавата в загрята фурна на около 220 градуса и след като заври, намалете на 180 градуса и гответе за около 30-40 мин.

Рецептата е взаимствана от lussisworldofartcraft.blogspot.com.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар