Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на късове, праза на тънки кръгчета, а картофите на кубчета.
Сварете месото в подсолена вода за около 30 мин. като отстраните пяната. При готовност извадете месото и отцедете.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона и запържете праза за около 5 мин. като разбърквате. Добавете нарязаните на кубчета картофи и измития ориз. Запържете още за около 5 мин. Овкусете със сол и черен пипер.
Прибавете месото и пържете още за около 5 мин. Сипете ястието в тава за печене и добавете запазения свински бульон.
Сложете тавата в загрята фурна на около 220 градуса и след като заври, намалете на 180 градуса и печете свинското за около 30-40 мин.
Печеното свинско с ориз и картофи е много вкусно.