Начин на приготвяне
Фурна - 200 градуса с вентилатор;
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Бутер тестото се отваря и нарязва на широки ленти по дължина, около 3-3.5 см. Разрязва се и на малки квадрати, които ще могат да се прегънат и да се получи триъгълник.
Във всеки квадрат се поставя малко парче сирене, прихлупва се, не се оформя, залепя с вилица, за да може при печенето тестото да се разгърне.
По избор може и да се намажат с яйце и да се посипят със семена или с билки. Подреждат се в тавата за печене.
Пече се на 200 градуса за около 13-15 минути.
Подходящи соленки за чаша бяло вино.
Често при работа с готово бутер тесто една част или повече остава неизползвана, а не би трябвало отново това тесто да се замразява. Така и се получиха тези дребни соленки с остатък от тесто от друг сладкиш.
Соленките са бързи, непретенциозни, но за сметка на това хрупкави и много вкусни.
Търпят всякакво развитие откъм поръсване със семена, различни зелени билки или само със сирене, както съм показала.
Дребните соленки с бутер тесто са готови.