Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Дребни соленки с бутер тесто

Дребни соленки с бутер тесто

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Дребни соленки с бутер тесто
Снимка: marcheva14
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
35
"За закуска, за из път или за където искате може да си вземете от дребните соленки - ще ви спасят от глава във всеки един момент"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • сирене - около 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса с вентилатор;

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Бутер тестото се отваря и нарязва на широки ленти по дължина, около 3-3.5 см. Разрязва се и на малки квадрати, които ще могат да се прегънат и да се получи триъгълник.

Във всеки квадрат се поставя малко парче сирене, прихлупва се, не се оформя, залепя с вилица, за да може при печенето тестото да се разгърне.

По избор може и да се намажат с яйце и да се посипят със семена или с билки. Подреждат се в тавата за печене.

Пече се на 200 градуса за около 13-15 минути.

Подходящи соленки за чаша бяло вино.

Често при работа с готово бутер тесто една част или повече остава неизползвана, а не би трябвало отново това тесто да се замразява. Така и се получиха тези дребни соленки с остатък от тесто от друг сладкиш.

Соленките са бързи, непретенциозни, но за сметка на това хрупкави и много вкусни.

Търпят всякакво развитие откъм поръсване със семена, различни зелени билки или само със сирене, както съм показала.

Дребните соленки с бутер тесто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: