Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Лесен и сочен шоколадов сладкиш

Лесен и сочен шоколадов сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лесен и сочен шоколадов сладкиш
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9
"Ако един сладкиш не се топи в устата като този, и не е толкова великолепно шоколадово вкусен като този, ами хич не ни го хвалете"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • какао - 3 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилии - 2 прахчета
  • олио - 4 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • глазура
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • заквасена сметана - 200 г
  • захарни пръчици - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта, захарта, какаото, ванилиите, содата загасена в оцета, олиото, бъркайте, добавяйки топлата вода, до гладка еднородна смес.

Намажете тавичка с диаметър 20/20 см с малко олио и сипете сместа в нея.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете до готовност на сладкиша или суха клечка за около 30 минути. Извадете готовия шоколадов сладкиш и оставете да се охлади напълно.

Разбийте белтъка със захарта и ванилията на пухкав крем, добавете сметаната и разбъркайте.

Намажете охладения сладкиш с готовия крем за торта и декорирайте със захарни пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Cvetanka Petrova
Cvetanka Petrova
Bravoo
28.01.2019 10:32
1