Начин на приготвяне
Начупете шоколада на кубчета и заедно с мекото масло сложете в малък съд, който е поставен в друг съд с вода на огъня. Разбърквайте, докато се разтопи шоколада и се получи гладка смес. Отдръпнете от огъня и оставете да се поохлади.
Разбийте с миксер двете яйца и два жълтъка, заедно със захарта и едно пакетче ванилена захар много добре до изсветляване. Прибавете на тънка струйка шоколада и лъжица коняк.
Накрая прибавете брашното, което е предварително пресято с какаото и една щипка сол. Намажете с меко краве масло формички за мъфини и леко ги напудрете с какао на прах.
Разпределете по равно сместа във формичките. Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете кейкчетата само за 6-7 минути, за да остане вътре сместа по-течна.
Още топли, обърнете кейкчетата върху чинийка и поръсете леко с пудра захар.