Селска дърпана квадратна баница

28/01/2019
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо817
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 450 мл
  • брашно - 750 г ( ако ви се стори лепкаво, добавете още малко)
  • сол - 1 к.л. с връх
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • още
  • сирене
  • олио - 1 к.ч.
  • свинска мас - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното върху кухненския плот и направете кладенче. Налейте вътре водата, солта, оцета и олиото. Замесете меко тесто. Разделете го на 6 равни части. Оформете ги на топки.

Сложете в тавичка малко олио, оваляйте всяка топка и ги подредете една до друга. Завийте с памучна кърпа и оставете за 30- 40 минута да се отпуснат.

Вземете една топка и я раздърпайте възможно най-тънко, до прозрачност. Стопете свинската мас и я смесете с олиото.

Поръсете с малко мазнина, сирене и затворете на квадрат, като при всяко затваряне поръсвате новите краища с мазнина. Не трябва да има затворена част тесто, без мазнина.

Сложете квадрата в тавичката на фурната, застлана с хартия за печене. Поръсете отгоре с мазнина отново.

Постъпете по същия начин и с останалите топки. Загрейте фурната на 200 градуса и печете баницата до готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар