Пилешки шницел с хрупкава панировка от семена и ядки

28/01/2019
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор37416421281
"Не шницел, а поезия, за онези, които знаят, как да ценят хубавото и как да се наслаждават на живота "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва надлъжно на тънички, не много големи пържолки.

Месото се овкусява леко с универсалната подправка.

Яйцето се разбива с вилица.

Миксът от ядки и семена се смила или счуква на едро и се слага в малка тавичка. Прибавят се галета, настъргания на ситно ренде пармезан и щипка сол. Разбърква се добре.

Всяка една пържолка се потапя в разбитото яйце, след това в ядковата панировка. Притиска се силно с длан, за да полепне добре към месото.

Шницелите се пържат в предварително загрята мазнина, на умерена (в никакъв случай силна! ) температура, от двете страни до леко порозовяване.

Сервират се с гарнитура по желание.

Да ви е вкусно! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар