Късчета от шилешко месо с ориз на фурна

28/01/2019
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор35616020971
"И като замириса на едно домашно месце, всички вкъщи изведнъж огладняха "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шилешко месо - 1. 5 кг с лой
  • лук - 2 големи глави
  • ориз - 1 кг
  • черен пипер - щипка
  • джоджен - щипка
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се обезкостява и се нарязва на късчета. Слага се в тава и се посолява леко със сол.

Лукът се обелвва и нарязва на ситно кубчета и се прибавя към месото. Объркват се добре. Налива се вода, колкото да го покрие.

Тавата се фолира с алуминиево фолио и се слага във загрята фурна за около два часа и половина да се пече до готовност. Отделете готовите мръвки от бульона и оставете на студено. Така ще може да отделите втвърдената лой лесно.

Добре е да изпечете месото от вечерта и да го сготвите на следващия ден.

В голям тиган разтопете лойта и в нея запържете ориза до прозрачност.

Прехвърлете късчетата месо в тава, добавете запържения ориз и премерете точно 3 литра течност (бульон+ гореща вода). Овкусете с джоджен, черен пипер, сол и пикантина. Разбъркайте.

Фолирайте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна, докато оризът поеме течността.

Сервирайте шилешкото с ориз топло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар