Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Фурна»Ориз на фурна с месо от консерва

Ориз на фурна с месо от консерва

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Ориз на фурна с месо от консерва
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
15/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Стига да имате под ръка месо от консерва, ястието става готово за има-няма 30 минути"

Необходими Продукти

  • месо - 700 г (свинско, телешко, пилешко)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - няколко листа пресен
  • сол
  • черен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, морковите и чушката на ситно.

Загрейте олиото и ги задушете с малко вода, докато лукът омекне.

Щом водата се изпари и остане само на мазнина, прибавете ориза, който предварително сте измили много добре. Запържете го, докато стане прозрачен.

Налейте 1 ч.ч. топъл зеленчуков бульон и 1 ч.ч. топла вода и разбъркайте.

Добавете нарязани на ситно магданоз и джоджен, както и подправките на вкус.

Гответе на слаб котлон около 10 минути, докато оризът поеме всичката течност, като разбърквате периодично.

Подмажете с малко олио тава и наредете консервираното месо. Върху него изсипете ориза, като се стремите да го покрие. Това месо вече е минало термична обработка и не е добре да е на повърхността, защото ще стане много сухо. По този начин пилето с ориз или свинското с ориз на фурна остава сочно и крехко.

Налейте още една чаша топла вода и сложете ястието да се пече в загряна фурна на 200 градуса за 30-40 минути - до готовност на ориза.

Поднесете ориза с месо поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: