Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки късчета с ориз на фурна

Пилешки късчета с ориз на фурна

Пилешки късчета с ориз на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Късче по късче, цялата чиния ще изядете, че и за още ще питате"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г от бут
  • ориз - 200 г
  • гъби - 200 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • пилешки бульон
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки, посоляваме и го запържваме в олио за кратко.

Нареждаме го в тавичка и в същата мазнина задушаваме лука, морковите и гъбите.

Прибавяме измития ориз и подправките.

Добавяме вода и когато всичко заври, го прехвърляме в тавичката при месото.

Печем ориза в загрята фурна за около 30-40 минути до готовност на ориза.

Пилешките късчета с ориз на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: