Начин на приготвяне
Сварете яйцата за около 10-12 минути. След като изстинат ги обелете внимателно, за да не се нарушава белтъка.
Готовите яйца разрежете на половина в широката част. Отстранете жълтъка и го изсипете в купа. Към него добавете малко сол на вкус, майонезата и цеденото кисело мляко. Разбъркайте добре до получаване на гладка смес.
Чушките нарежете на ситни кубченца, които добавете към жълтъците, разбъркайте добре, при нужда добавете още малко от майонезата, ако сместа ви се струва много гъста. След което с нея напълнете дупките на яйцата, като има лека подутина.
С помощта на нож с остър връх нарежете кренвирша на колелца и оформете ушите на прасето и неговата зурла.
Ноздрите направете с много тънка сламка или нещо подобно с дупка, за да се получи този ефект.
Оформете прасенца и завършете с черния пипер като очи. Невероятно ефектни пълнени яйца!