Домашни солети

Моника ИвановаМоника ИвановаГотвач21610461
29/01/2019
"Ако децата ви обичат солети, не взимайте от магазина, а им пригответе със собствените си ръце вкусни домашни солети "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 449
  • Преглеждания за месеца460
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете водата със зехтина и солта на вкус.

Към течните съставки добавете предварително пресятото брашно.

С ръка замесете еластично тесто, ако ви се струва прекалено меко, добавете брашно, а ако полепва, добавете още малко зехтин. Накрая добавете сусама и подправките и омесете, докато се разпределят равномерно.

След като е готово, оставете на стайна температура да почине за около 30 минути.

Може да се разточи на плот - не залепва заради зехтина, може и върху фолио, ако не ви се цапа. Колкото по-тънко го разточите, толкова по-хрупкави ще станат.

С помощта на ножче нарежете на лентички гризините.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 мин.

Печете солетите върху хартия за печене или в незалепваща тава.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар