Домашни солети

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
216
746
611
430
1
29/01/2019
"Ако децата ви обичат солети, не взимайте от магазина, а им пригответе със собствените си ръце вкусни домашни солети "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 092
  • Преглеждания за месеца616
  • Преглеждания за седмицата195
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете водата със зехтина и солта на вкус.

Към течните съставки добавете предварително пресятото брашно.

С ръка замесете еластично тесто, ако ви се струва прекалено меко, добавете брашно, а ако полепва, добавете още малко зехтин. Накрая добавете сусама и подправките и омесете, докато се разпределят равномерно.

След като е готово, оставете на стайна температура да почине за около 30 минути.

Може да се разточи на плот - не залепва заради зехтина, може и върху фолио, ако не ви се цапа. Колкото по-тънко го разточите, толкова по-хрупкави ще станат.

С помощта на ножче нарежете на лентички гризините.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 мин.

Печете солетите върху хартия за печене или в незалепваща тава.

Иноксова купа басан 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксова купа басан 28 см
8.00 лв.
Виж ››

Иноксовата купа е на ваше разположение за всичко - от тесто до салати. Сервирайте или разбъркайте съставките лесно и удобно. Голяма купа басан, която бързо ще намери своето място в кухнята.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#261814
Добра рецепта
0
0