Начин на приготвяне
Почистете гъбите и ги нарежете надлъжно на тънки резени заедно с пънчетата. Скилидките чесън филирайте.
Загрейте 3 с.л. от зехтина и маслото и в тях запържете печурките и чесъна. Щом пуснат аромат, добавете малко сол, розмарина и щипка пипер.
Гответе 5 минути на умерен огън и налейте сметаната. Може да намалите огъня, за да не загаря. Бъркайте още 3-4 минути и дръпнете от огъня.
Агнешките вратни пържоли запечете на умерен до силен огън в тиган с 2 с.л. зехтин за около 4-5 минути от всяка страна. В зависимост от дебелината на шайбите, може да е нужно повече или по-малко време. Степента на изпичане е по ваше желание, но е важно да не се прекалява, за да не изсъхва агнешкото.
Готовите шайби агнешки врат разпределете в порционни чинии, поръсете с едра люспеста сол и върху тях разположете от гъбите със сметана.
Консумирайте топли с чаша хубаво червено вино.
Добър апетит!