Начин на приготвяне
Агнешкият врат се сварява, най-добре в тенджера под налягане за по бързо.
Когато месото е готово - след около 90 минути, то се обезкостява, но се внимава месото да остане на по-едри парчета.
След това пресният лук и кромидът се задушават в олио. Прибавят се нарязаният морков, чушка и картофите.
Когато леко се позапържат, се добавят брашното, червеният пипер и нарязаните подправки.
Следва част от бульона на агнешкото, разбърква се и се оставя да поври две-три минути.
След това зеленчуците се изсипват в тенджерата, в която е агнешкото месо с бульона.
Варенето продължава около 15 минути или докато картофите са сварени.
Накрая яхнията се подправя се с още малко нарязан джоджен и котлонът се изключва.
Яхнията от агнешки врат се поднася топла.