Кекс с цитруси и шоколад

29/01/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9925113502
"Има ли по-вкусен кекс от този - с нежен цитрусов аромат и неустоима шоколадова глазура "
Приготвяне16 мин.
Готвене35 мин.
Общо51 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте с миксер маслото със захарта на кремче и към тях добавяйте едно по едно яйцата, изчаквайки да се усвои едното, преди да добавите следващото.

2. Сложете прясното мляко, изстискан сок от цитрусите (около 60 мл) и кората им, настъргана на много фино ренде (без бялата част). Разбийте още за кратко и сипете в намазнена и набрашнена форма за кекс.

3. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30-35 минути или до суха клечка.

4. Внимателно отделете кекса от формата и оставете да изстине върху решетка. Когато това се случи, разтопете на водна баня шоколада с маслото и млякото. От прясното мляко може да слагате и още, докато получите желана от вас гъстота за кувертюра. Може да намажете шоколада, ако е по-гъст, или да полеете отгоре, ако е по-течен и рядък.

5. Изчакайте кувертюра да изстине и стегне и тогава посипете кекса с още фини цитрусови стърготини в зелено, жълто и оранжево.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар