Начин на приготвяне
Разбийте с миксер маслото със захарта на кремче и към тях добавяйте едно по едно яйцата, изчаквайки да се усвои едното, преди да добавите следващото.
Сложете прясното мляко, изстискан сок от цитрусите (около 60 мл) и кората им, настъргана на много фино ренде (без бялата част).
Разбийте още за кратко и сипете в намазнена и набрашнена форма за кекс.
Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30-35 минути или до суха клечка.
Внимателно отделете кекса от формата и оставете да изстине върху решетка.
Когато това се случи, разтопете на водна баня шоколада с маслото и млякото.
От прясното мляко може да слагате и още, докато получите желана от вас гъстота за кувертюра.
Може да намажете шоколада, ако е по-гъст, или да полеете отгоре, ако е по-течен и рядък.
Изчакайте кувертюра да изстине и стегне и тогава посипете кекса с още фини цитрусови стърготини в зелено, жълто и оранжево.
Кексът с цитруси и шоколад е готов.