Грамадни пълнени кюфтета на фурна

29/01/2019
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43810643724
"Отсега нататък само грамадни кюфтета ще правим, за да сме сигурни, че ще има за всички "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 459
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За кюфтетата
  • свинска кайма - 500 г
  • телешка кайма - 500 г
  • лук - малка глава
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
  • За плънката
  • яйца - 3 бр. варени
  • моркови - 2 бр. варени
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 100 г + 150 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за кюфтетата се смесват с голяма купа (аз лично настъргвам лука). Оставяте сместа да престои поне няколко часа в хладилник.

Аз приготвям вечерта и пека кюфтетата на следващия ден. Яйцата разполовявам на две, а останалите продукти за плънката режа на малки кубчета.

Правя големи кюфтета, които пълня с половин яйце и 1-2 лъжици моркови, бекон и кашкавал.

Внимателно загърнете плънката с кайма отвсякъде, така че да се получат плътни топки.

Пека в йенска тава за около половин 35 минути на 200 градуса, след което настъргвам кашкавал отгоре и запичам още 5 минути.

От това количество кайма правя 6 огромни пълнени кюфтета.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар